הטיפול בנדודי שינה- נדודי שינה היא הפרעה קשה הפוגעת באיכות החיים ובבריאות של הסובלים ממנה ולכן חשוב לטפל בה. אתמול הסברתי מהי ההפרעה והגורמים לה והיום אסביר בקצרה את דרכי הטיפול. אנשים הסובלים מנדודי שינה חושבים שזו גזירה שתלווה אותם כל החיים וזה לא נכון, יש לרפואה טיפולים יעילים להפרעה, קיימים שלושה "מסלולי טיפול להתמודד עם ההפרעה והם:
טיפול התנהגותי קוגניטיבי – הינו טיפול קצר מועד שמטרתו לעורר שינוי בתפישה של המטופל. השינוי נוצר בעקבות שינוי התנהגותי של המטופל ויצירת הרגלי חיים מחודשים הקשורים לשינה. הטיפול הוכח כיעיל וכ80 אחוזים מהמטופלים מדווחים על שיפור משמעותי. מדובר בטיפול של שמונה עד עשרה מפגשים, כאשר המוקד במפגשים הוא על שינוי התנהגותי וחשיבתי של המטופל בכל הקשור בשינה וההירדמות. המטפל ביחד עם המטופל מנסים ליצור הרגלים חדשים – מתי נכנסים ויוצאים מהמיטה, בודקים את הקשר בין השינה בלילה ובין התפקוד למחרת, דפוסי חשיבה בזמן שלא נרדמים, וכדומה.
טכניקות של הרפיה והירגעות– קשיי הירדמות ונדודי שינה הם לרוב על רקע של מתח ועוררות נפשית הגורמת לעוררות פיזיולוגית המקשה על תהליך ההירדמות והשינה. לפיכך, טכניקות של ההרפיה והירגעות עצמית יכולות לסייע להתמודדות עם המחלה. טכניקות כמו: מיינדפולנס, דמיון מודרך, יוגה, פלדנקריז, מדיטציה וכו' כולן יכולות לעזור להפחית את רמת העוררות הנפשית והפיזית ובכך להביא להקלה ולשיפור במצב.
כדורי שינה – שימוש בתרופות שינה, צריך להיעשות בפיקוח רפואי ולאחר התייעצות עם רופא. דעות המומחים באשר לטיפול בתרופות שינה חלוקות. חלק מהם רואים בטיפול כמוצא אחרון בשל העובדה כי הוא לא מטפל בגורם להפרעה, מלווה בתופעות לוואי ועלול לגרום לתלות של חלק מהמטופלים בכדורים. מנגד, רופאים רבים סבורים כי החשש מפני כדורי שינה אינו מבוסס על ידע מחקרי וכי התועלת שמפיקים המטופלים מנטילת התרופות גוברת על החסרונות של תופעות הלוואי שלהן. כמו לכל תרופה, גם לכדורי שינה יש תופעות לוואי, בפיקוח ובשימוש מושכל אין סיבה שלא להיעזר בתרופות שינה. מחקרים בשנים האחרונות הראו כי טיפול בכדורי שינה יעיל ובטוח כאשר הוא נעשה בהשגחה רפואית.